Projekt: UK-kalender

0

Vi vil i Ungdomskredsen gerne lave en kalender, og til det kan det være, at vi har brug for netop DIG!

Projektet er tænkt som en årskalender for 2018, der for hver måned portrætterer et af de kvindelige medlemmer af Ungdomskredsen. På billedet vil du ikke være fuldt påklædt, men vil fx være iført lingeri. Billederne skal pirre og udfordre fantasien, men de skal ikke være for eksplicitte og vulgære. Hvis der eksempelvis er noget, du ikke vil have fremhævet for meget, kan man derfor arbejde med sløringen på billedet. Vi tænker, at det primære fokus på den ene eller anden måde kommer til at være på dit ansigt, så resten af kroppen træder lidt i baggrunden vha. sløring. Den lidt slørede baggrund giver dybde i billedet, og ideen er, at vi genkender farver og former og derved selv kan skabe det færdige billede i hovedet.

Med kalenderen søger vi også at støtte kropspositivismen ved at skabe opmærksomhed omkring forskellige kroppe og forskellige funktionsnedsættelser – igen dog uden at det skal blive for eksplicit og vulgært. Medierne har gennem de sidste år sendt mange udsendelser, som har omhandlet krop og kropslighed. I disse udsendelser har der dog desværre været en mangel på personer med handicap. Derfor ønsker vi et opgør med de gængse kropsidealer – bl.a. i mediebilledet – og vi ønsker at vise noget af den forskellighed og mangfoldighed, som Ungdomskredsen står for.

Her i opslaget kan du se tre eksempler på, hvordan kroppen kan blive sløret ud på billedet, så det mest af alt er idéen, farverne og formerne, man får. De tre billeder er taget meget tæt på modellen, og det er i den forbindelse også vigtigt at understrege, at billederne i kalenderen ikke nødvendigvis ville være i en lige så ”close up” stil.

 

Til projektet har vi fået Kristian Mads Stigel Kristensen til at tage billederne. Hvis du har været til et arrangement i Ungdomskredsen i løbet af de sidste par år, har du helt sikkert stødt på Kristian, der med sit engagement, sin hjælpsomhed og sit altid gode humør har været en stor del af Ungdomskredsen i mange år. Udover at være en fantastisk dygtig fotograf, er Kristian i øvrigt gift med Lea Stigel Kristensen, Ungdomskredsens tidligere formand og næstformand. Billederne bliver til i et samarbejde med Kristian og dig, og hvis du har nogle ønsker fx i forhold til sløring og hvad der skal/ikke skal fremhæves, bliver det selvfølgelig taget med i overvejelserne, når billedet skal laves.

Lidt om dig:

Lyder det som noget for dig? Så skal du skrive en mail til zakaria@ungdomskredsen.dk med ”UK-kalender” i emnefeltet. Mailen skal indeholde følgende oplysninger:

  • Navn, alder, evt. hvornår du blev medlem af UK, evt. hjælpemidler og mærke (fx manuel kørestol fra Otto Bock osv.)
  • Lidt om dig selv og dit handicap (det behøver kun at være helt kort)
  • Send derudover et nyt og vellignende billede af dig selv samt gerne et billede i badetøj eller undertøj (billedet i badetøj eller undertøj er udelukkende for at få et billede af kropsbygningen (om der er nogle forhold, der skal tages højde for) for at kunne finde på en idé og et tema til billedet)

 

Mailen skal som sagt sendes til næstformand i Ungdomskredsen, Zakaria Naser, på zakaria@ungdomskredsen.dk – Zakaria er tovholder på projektet, så hvis du gerne vil høre mere om projektet eller har spørgsmål, er det også til ham, de skal rettes. Husk at skrive ”UK-kalender” i emnefeltet.

DEL I DIT NETVÆRK

SKREVET AF

SKRIV EN KOMMENTAR

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK